Cloud ICT

Cloud Backup - Aanbevelingen

Veel bedrijven zien backup als een onderdeel van ICT waar moeilijk waarde aan toe te kennen is. Iedereen beseft zich dat het belangrijk is voor bedrijfskritische applicaties en data. Daarom ontbreekt het binnen veel organisaties aan voldoende aandacht voor het verbeteren van de kwaliteit van backups, de snelheid van terugzetten (RTO), bescherming van de backup data of zelfs kostenefficienter maken van de backup.

Cloud BackupDe snelle groei van data van de afgelopen jaren, niet meegroeiende budgetten, kleiner wordende "backup windows" en een steed breder scala aan nieuwe bedrijfskritische mobiele en cloud applicaties, veranderen de eissen die gesteld worden aan backup voorzieningen. Traditionele, on-site backup oplossingen kunnen in deze snel veranderende eissen niet voorzien.

Hierdoor zoeken ICT afdelingen naar nieuwe mogelijkheden voor backup en disaster recovery (DR) met name voor databases. Kosten moeten beheersbaar blijven, SLA's moeten hogere service levels bieden, beheer moet in hoge mate geautomatiseerd verlopen en flexibiliteit/schaalbaarheid is bovendien steeds belangrijker. Omdat deze nieuwe eissen aansluiten bij de eigenschappen van de cloud, zetten steeds meer bedrijven public cloud oplossingen in in hun backup strategie, met signifikante kostenbesparingen op storage tot gevolg.

Aanbevelingen

Cloud backup is een strategische keuze

Cloud backup is de afgelopen jaren volwassen geworden. Na de early adopters fase, zijn inmiddels ook grote corporate organisaties aan het overstappen op gebruik van public cloud diensten in hun backup strategie. Nieuwe innovatieve software versnelt deze cloud adoptie door cloud backup eenvoudig, geautomatiseerd, geintegreerd, veilig en met goede support aan te bieden. Dit werkt drempelverlagend.

Gebruik Cloud backup om SLA's te verbeteren

Cloud backup en disaster recovery kan tot in het extreme geautomatiseerd worden, waardoor recovery time (en daarmee downtime) geminimaliseerd wordt.

Probeer backup processen zo veel mogelijk te automatiseren

De beheerbaarheid en personele kosten kunnen ook beperkt worden door verder automatiseren van de backup processen.

Beveilig gevoelige backup doormiddel van encryptie

De privacy gevoelige data in uw backup kan een zorgenpunt zijn waardoor u minder geneigd bent naar een public cloud te kijken in uw backup strategie. Wees u vooral bewust van alle mogelijkheiden tot het beveiligen van uw backup data, ook binnen de cloud.

Vind de optimale balans tussen backup oplossingen op lokatie en in de cloud

Cloud backup mag geen doel opzich zijn. Denk goed na wat uw doelstellingen zijn van het gebruik van cloud backup. Combineer on-site backup oplossingen met cloud oplossingen op de manier die het beste bij uw business past.

Denk na over bandbreedte gebruik van cloud backup

Ondanks dat de snelheid van verbindingen steeds sneller wordt, blijft dit een punt van aandacht. Het vervagen van kantooruren zorgt voor krapper wordende tijden waarin de backup uw systemen mag belasten (backup window). Daarnaast groeit de hoeveelheid data ook gestaagd. Incremental back-up technologien zijn de laatste jaren sterk verbeterd, maar de rekensom moet altijd nog vooraf gemaakt worden. De grote hoeveelheden data zorgen er nog altijd voor dat off-site backup in enkele gevallen moeilijk te realiseren of erg kostbaar is.