Cloud ICT

Bandbreedte berekenen - Calculator

Het is ingewikkeld om op een juiste manier benodigde bandbreedte te berekenen. Bits, bytes en met name de veelvouden daarvan worden in verbindingsnelheid anders berekend dan in de opslag van data. Gebruik onderstaande calculators om snel en eenvoudig de benodigde bandbreedte, tijd of hoeveelheid data te berekenen.

Hoeveel bandbreedte heb ik nodig?

Hoeveel Data: GB
Hoeveel Tijd: Uur
Benodigde Bandbreedte: Mbps

Let op: Bandbreedte wordt door internetproviders uitgedrukt in Megabit per seconde (Mbps). De bandbreedte die gecommuniceerd wordt door uw provider is in principe een theoretische maximaal haalbare snelheid. In praktijk haalt u op bijvoorbeeld een 50Mbps verbinding vrijwel nooit, en zeker niet constant deze snelheid. Om uw werkelijke snelheid te meten, kunt u bijvoorbeeld SpeedTest.nl gebruiken. Let ook op eventuele verschil tussen up- en download snelheid van uw verbinding. Stel u wilt een back-up van locatie A naar locatie B wegschijven over uw internetverbinding, dan is de uploadsnelheid van locatie A bepalend en de downloadsnelheid op locatie B.

Hoeveel tijd kost downloaden (of uploaden)?

Hoeveel Data: GB
Hoeveel Bandbreedte: 1 Mbps
Benodigde Tijd: Uur

Let op: de tijd wordt in deze berekeningen uitgedrukt in uren. De cijfers achter de komma zijn decimalen van uren, dus GEEN minuten. Bijvoorbeeld: 1,5 uur uit deze berekening is gelijk aan 1 uur en 30 minuten.

Hoeveel data kan ik versturen met een bepaalde bandbreedte in een bepaalde tijd?

Hoeveel Tijd: Uur
Hoeveel Bandbreedte: 1 Mbps
Verzonden Data: GB

Let op: Ook hier geldt dat dit een theoretische berekening is. De bandbreedte van uw internetverbinding is in praktijk vaak lager dan dat wat uw provider aangeeft (als maximale snelheid) in uw internetabonnement.